Duyck & Cattrysse | Advocatenkantoor Ieper
+32 (0)57 20 70 40 info@duyckencattrysse.be
Kantoor Ieper Dehaernestraat 29 B-8900 IEPER
Kantoor Brussel G. Lefeverlaan 23 B-1160 Brussel
Kantoor Gent Lotenhullestraat 38 B-9881 Aalter

Ons Kantoor

Home       Ons Kantoor


Over ons


Het kantoor is de samensmelting van twee kantoren met complementaire ervaring, wat garant staat voor een volledig juridisch dienstenpakket in alle rechtsmateries. Hierbij staan wij zowel de particulier, het bedrijf als instellingen bij in diverse juridische aangelegenheden.

De dienstverlening van het kantoor kenmerkt zich door een no-nonsens mentaliteit: er wordt enkel gedacht in termen van oplossingen. Het is de bedoeling te weten wat de cliënt drijft en beoogt, omdat het kantoor van mening is dat alleen op die wijze optimaal zijn belangen kunnen gediend worden. De werkwijze van het kantoor laat zich omschrijven door een drietal kernbegrippen: professioneel, betrokken en doelgericht.

De centrale ligging van het kantoor in het centrum van Ieper en slechts op een boogscheut van de diverse Rechtbanken is een bijkomende troef. Het kantoor is gevestigd in een stijlvol, authentiek pand dat eind 2016 - begin 2017 werd omgebouwd tot een modern en functioneel advocatenkantoor.

Goed opgeleide medewerkers maken het kantoor tot een performant geheel en gemakkelijk aanspreekpunt voor uw juridische noodwendigheden. Het is onze missie om aan de hand van een jarenlange juridische ervaring, u bij te staan met heldere antwoorden en daadkrachtige oplossingen. Klanttevredenheid dragen wij hoog in het vaandel en aanzien wij als ons merk.

Hiervoor werken wij tevens nauw samen met diverse medewerkers-advocaten verbonden aan diverse balies in binnen-en buitenland en dit alles op zuiver zelfstandige basis.

Het kantoor biedt dan ook juridische dienstverlening op maat aan diverse actoren. Hierbij zijn wij zowel nationaal als internationaal actief. Het moet daarbij de bedoeling zijn ellenlange procedures voor de rechtbanken te vermijden door voorafgaandelijk, tijdig en efficiënt advies, bemiddeling en minnelijke regeling.

De uitgebreide talenkennis van het kantoor (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Italiaans) zorgt voor een internationale vertolking van onze juridische expertise.

 


Team

Mr. Patrick DUYCK
Mr. Patrick DUYCK
advocaat-vennoot

geboren te Veurne op 4/2/1959, studeerde af als licentiaat in de Rechten en geaggregeerde voor het Hoger Secundair Onderwijs aan de VUB in 1981.

Op 1/10/1981 werd hij ingeschreven op het tableau der advocaten van de balie Ieper.

Mr. Patrick DUYCK opende een tweede kantoor in 2004 te BRUSSEL-Oudergem, Guillaume Lefeverlaan nr. 23.

Mr. Patrick DUYCK heeft jarenlang les gegeven in het Vormingsinstituut (thans Syntra West) te Ieper-Veurne-Diksmuide, ondermeer bedrijfsbeheer, sociale wetgeving, arbeidsrecht en vennootschapsrecht.

Mr. Olivier CATTRYSSE
Mr. Olivier CATTRYSSE
advocaat-vennoot

geboren te Ieper op 06/12/1989, studeerde af als master in de Rechten aan de Universiteit Gent in 2012.

Sinds 18/09/2012 is hij verbonden als advocaat aan de balie Ieper.

Hij werkte aanvankelijk als jurist in de ondernemingswereld bij een gerenommeerd accountancy- & fiscaliteitkantoor.

Na een stage bij de FOD Justitie besloot hij toe te treden tot de advocatuur. Sindsdien is hij actief verbonden aan de Balie van Ieper en is hij bestuurslid van de Conferentie van de Jonge Balie Ieper.

Vandaag beoefent hij de algemene rechtspraktijk met een voorkeur voor burgerlijke, strafrechtelijke en economische materies in de meest ruime zin.

Hij wordt regelmatig aangesteld als schuldbemiddelaar door de Arbeidsrechtbank en stond tevens diverse ondernemingen in moeilijkheden bij tijdens hun herstructurering (WCO). Tevens treedt hij op als voorlopig bewindvoerder.

In de zomer van 2014 behaalde hij de bijkomende erkenning als advocaat voor minderjarigen. In 2015-2016 vervolledigde hij de opleiding curator.

Julie PODEVYN
Julie PODEVYN
advocaat

Geboren te Ieper op 24/02/1993. Studeerde af als master in de Rechten en master in het Notariaat aan de Universiteit Gent in 2017. Op 2/10/2017 startte ze haar stage bij het kantoor Duyck & Cattrysse en sinds 17/10/2017 is ze verbonden als advocaat aan de balie van Ieper.

Mevr. Marina GIRALDO
Mevr. Marina GIRALDO

Het kantoor werd versterkt met de medewerking van Mevr. Marina GIRALDO, bemiddelaar in familiezaken. Mevrouw Marina Giraldo staat in voor het dagelijks beheer van de dossiers en de telefoonpermanentie : zij kent de stand en de evolutie van de dossiers en kan u onmiddellijk helpen bij vragen.

Het secretariaat

De administratie en het secretariaat worden verzorgd door mevr. Lucia Lazo, mevr. Marieke Moerman en mevr. Ilse Depoorter. Ook zij zetten zich dagelijks in voor de goede werking van het kantoor.

Mevr. Lucia Lazo
Mevr. Lucia LAZO
Mevr. Marieke Moerman
Mevr. Marieke MOERMAN
Mevr. Ilse Depoorter
Mevr. Ilse DEPOORTER